Waarom een borstvergroting?
Borsten zijn hét kenmerk van vrouwelijkheid. Wanneer je niet blij bent met je borsten, kan dat zorgen voor onzekerheid, schaamte en verminderd zelfvertrouwen. Een borstvergroting is een betrouwbare manier om borsten groter en mooier te maken. Het is een van de meest uitgevoerde cosmetische behandelingen ter wereld. Daardoor is er veel kennis over verschillende operatietechnieken. Een borstvergroting is goed voorspelbaar. De tevredenheid na een borstvergroting is hoog. Je zelfvertrouwen en je zelfbeeld verbeteren enorm!
Reden voor een borstvergroting
De beslissing om een borstvergroting te ondergaan is heel persoonlijk. Het hangt af van individuele behoeften, verwachtingen en omstandigheden.
- Vaak is er sprake van kleine borsten door aanleg (genetisch). Hierdoor missen de vrouwelijke contouren.
- Er kan onvrede zijn met de verhoudingen van het lichaam. Jouw borsten passen dan niet goed bij de rest van het lijf.
- Aangeboren borstafwijkingen, zoals bijvoorbeeld tubulaire borsten, kunnen goed worden verholpen met een borstvergroting.
- Borsten kunnen verschillen in grootte (asymmetrie). Dat kan een beetje zijn, of soms wel 2 tot 3 cupmaten!
- Door zwangerschap, gewichtsverlies of veroudering kan het borstvolume afnemen. De borst kan dan ook slapper worden en gaan hangen.
Allemaal redenen voor een borstvergroting!
Wanneer is het tijd voor een borstvergroting?
Je kan kiezen voor een borstvergroting vanaf 18 jaar. Het is belangrijk dat je borsten zijn uitgegroeid. Ook moet je zeker weten dat je een borstvergroting wilt. Daarom moet je goed geïnformeerd zijn over de risico’s en lange termijn resultaten. Bij twijfel, niet doen. Mentaal goed in je vel zitten is belangrijk om een goede keuze te kunnen maken. Het is ook nodig voor een goed herstel na de operatie.
Vergoeding door de zorgverzekeraar?
In bepaalde gevallen vergoedt de zorgverzekeraar de borstvergroting. Er moet dan sprake zijn van deze 2 voorwaarden:
- Er mag geen borst-onderplooi aanwezig zijn (een afwezige inframammaire plooi). Je hebt dan een vlakke borstkas, zonder een duidelijke borst-begin op de plek waar normaal de onderkant van de borst is. De plastisch chirurg onderzoekt de aanwezigheid van deze plooi tijdens het lichamelijk onderzoek. De plastisch chirurg maakt een foto van de borstkas, mede omdat zorgverzekeraars willen controleren of vergoeding van de borstvergroting mogelijk is.
- De dikte van het borstklierweefsel mag maximaal 1 cm zijn. Deze meting wordt gedaan met een echo-onderzoek. Deze echo kan worden aangevraagd door de huisarts of door de plastisch chirurg.